Beknopte veldgids nachtvlinders

 Beknopte_Veldgids_Nachtvlinders

Schrijvers
Martin Townsend en Paul Waring

Illustraties
Richard Lewington

Beknopte Nederlandse versie
Mathilde Groenendijk

Uitgave
Tirion Natuur 2009
160 pagina’s, 13 x 21,5 cm
met plastic bescherming om de omslag
ISBN 978 90 5210 7899
€ 26,95

Beknopte veldgids nachtvlinders
Alle soorten van Nederland en België

U ziet een vlinder vliegen die u niet herkent. De determinatiegids biedt geen uitkomst. Grote kans dat u te maken heeft met een dagactieve nachtvlinder. Veel mensen denken bij nachtvlinders aan grauwe beestjes. Natuurlijk zijn die er ook, maar nachtvlinders/motten kunnen ook heel kleurrijk en erg mooi zijn. Geen wonder dat veel mensen meer willen weten over nachtvlinders.

De standaarddeterminatiegids voor nachtvlinders is Nachtvinders van Waring en Townsend uit 2006. De nu verschenen Beknopte veldgids nachtvlinders, waarmee het grootste deel van de soorten op naam gebracht kan worden, is een robuust buitenexemplaar van Nachtvlinders.

De tekeningen zijn hetzelfde, maar de teksten zijn zo gereduceerd dat het mogelijk werd om de illustratie en de beschrijving per soort op dezelfde dubbele pagina te tonen. Dat maakt de benodigde informatie snel en gemakkelijk toegankelijk.

Voor die gevallen waarin deze veldgids door de compactere beschrijving geen uitsluitsel biedt over de soort, zal raadpleging van de gids Nachtvlinders nodig blijven.

Deze gids is tot stand gekomen in samenwerking met de Vlinderstichting, de werkgroep Vlinderfaunistiek en de Vlaamse Vereniging voor Entomologie. Dat is af te zien aan de gedegenheid van dit werk. Prima soortbeschrijvingen en heldere tekeningen van de vlinders zorgen voor een bijzonder bruikbare en prettige veldgids.

Ronald Klingers, 28 december 2009