De slechtvalk (Vogelserie)

De_slechtvalk

Auteur
John A. Baker

Uitgave
Atlas Contact 2014, heruitgave
234 pagina’s, 15 x 21,5 cm
ISBN 978 90 450 2747 0
€ 24,99

Oorspronkelijke titel
The Peregrine, 1967

De slechtvalk

In de Vogelserie van Atlas Contact is deel drie verschenen: een heruitgave van De slechtvalk. Een alom geprezen klassieker, evenals het binnenkort te verschijnen deel vier: De kauw van Achilles Cools.

Hopelijk hoeft de uitgever niet te veel een beroep te doen op eerder verschenen boeken om de vogelserie op te bouwen. De eerste twee delen (De gierzwaluw en De rotgans) waren mooie voorbeelden van oorspronkelijke, zeer belangwekkende werken.

In zijn recensie in 2010 van De slechtvalk schreef Ronald Klingers in Vogeldagboek: “Het boek is niet alleen geschreven om kennis over het gedrag van deze slechtvalken met de lezer te delen, maar vooral ook om te boeien en te ontroeren (…).”

“Als verslag van een obsessie van een mens voor een dier kent het zijn gelijke niet”, schrijft Robert Macfarlane in zijn voorwoord. Die inleiding is het enige nieuwe in deze uitgave. Tien pagina’s van deze bekende Engelse schrijver van reisboeken en literair criticus vormen tevens het prijsverschil met de editie van vier jaar geleden: zes euro.

AdG, 13 oktober 2014


Vogelserie Uitgeverij Atlas Contact

Atlas Contact is in 2014
gestart met de Vogelserie
Deel 1: De rotgans, Barwolt Ebbinge
Deel 2: De gierzwaluw, Remco Daalder
Deel 3: De slechtvalk