Zakgids Kustvogels

Auteurs
Lars Gejl en Ger Meesters

Foto’s
Lars Gejl

Vertaling
Ger Meesters

Uitgave
Noordboek 2024
198 pagina’s, 13 x 20 cm
ISBN 978 94 6471 208 7
€ 19,90

Oorspronkelijke titel
Fugle ved kysten 2014
Eerder uitgegeven als: Herken de kustvogel

Zakgids Kustvogels

Deze vogeldeterminatiegids is wat het belooft te zijn: een echte zakgids. Want hij is qua formaat en gewicht prima voor onderweg. Dat lukt natuurlijk alleen omdat hier maar een deel van de Europse vogels wordt besproken, namelijk die soorten die kunnen worden waargenomen langs de Europese kusten (behalve die van de Middellandse Zee) en gebieden direct achter de kust.

De keuze van de 160 soorten is natuurlijk arbitrair, want bijna geen enkele soort wordt alleen direct aan de kust gezien. Zo worden bijvoorbeeld ook de ooievaar, de meerkoet, de koekoek en de veldleeuwerik vermeld. Maar vogels die voornamelijk langs de kust of op zee worden gezien, komen in elk geval ook aan bod.

De gids geeft een korte, maar over het algemeen adequate beschrijving van de vogelsoorten, vergezeld door een aantal foto’s. Ik kan er goed mee uit de voeten. Achterin het boek staat nog een aantal QR-codes, die toegang geven tot de geluiden van een deel van de behandelde vogels.

Ronald Klingers, 20 juni 2024