Brem en Snuit

Brem en Snuit

Auteur
Elly-Ann van Luxemburg

Illustraties
Ina Klomp – Meijer

Uitgave
Levendig Uitgever 2019
88 pagina’s, 20 x 27 cm, harde omslag
ISBN 978 94 9174 070 1
€ 17,50

Leeftijd
5 – 9 jaar

Brem en Snuit

15 verhalen over natuurbeleving

De jonge vos Snuitje en het jonge konijntje Brem ontmoeten elkaar en in plaats van een gezworen vijandschap is er sprake van een diepe vriendschap. Brem treft Snuitje in akelige omstandigheden met een stekel in zijn poot aan. En in plaats van te vluchten, zoals ze van haar ouders geleerd heeft, gaat Brem helpen. Na de genezing van Snuitje gaan ze samen op stap.

In de volgende veertien verhalen beleven ze allerlei avonturen. Ze wandelen door bos, duinen en langs zee. Voor de schrijfster de gelegenheid om veel biologische kennis in de verhaaltjes te stoppen. Dat werkt hier niet storend. De avonturen die de twee beleven, komen voor kinderen van een jaar of vijf heel geloofwaardig over.

Op de laatste acht bladzijden vinden we per hoofdstuk suggesties voor activiteiten bij de verhalen. Die variëren van zelf dingen doen tot opzoeken op internet. Dat maakt dat deze uitgave ook geschikt is voor gebruik in de klas. Vaak is het biologieonderwijs een ondergeschoven kindje, maar met dit soort boeken kan een leerkracht iets van het vak maken.

De illustraties zijn vaak grappig en altijd mooi. Ze ondersteunen de tekst. De vormgeving is voor een jeugdboek lekker pittig. Tekst en tekeningen zijn gedrukt op stevig glanzend papier. Zo is het ook voor jongere kinderen geschikt om in te bladeren.

Ko Katsman, 21 januari 2020