Vogeldagboek©


Zaterdag 4 september 2004 - Heksenkring van grote champignons

Gistermiddag (vrijdag) kort in De Wilck geweest. Weer vier ooievaars, net als de zes van donderdag ongeringd, mogelijk dezelfde. Verder 2 purperreigers. Langs de Broekweg hadden grote champignons in een weiland een heksenkring gevormd, sommige champies hadden hoeden van wel zo'n twintig centimeter.

Grootsporigechampignon030904
Grootsporige champignons (Agaricus macrosporus - Macro Mushroom) in Het Lange Land. Anijschampignons lijken er sterk op, maar bij het afbreken van een stukje bleef de sterke champignongeur overheersen en rook ik geen anijs. Foto 3 september.
Grootsporigechampignon030904A

Zaterdagavond een tijdje tevergeefs in Zevenhuizen staan luisteren naar de woudaapjes. Later hoorde ik dat na mijn vertrek tegen het donker, de vogels zich nog hebben laten horen.

De afgelopen tijd heb ik een aantal foto's gemaakt die ik niet in Vogeldagboek heb gezet. In deze aflevering haal ik de 'schade' een beetje in.

Blauwereiger020904
Zonnebadende blauwe reiger (Ardea cinerea - Heron) in De Wilck, foto 2 september.

Gevlektearonskelk280804
In een beschut hoekje langs het voetbalveld bij mij in Benthuizen groeit deze gevlekte aronskelk (Arum maculatum - Lords-and-Ladies) met de opvallende bloeikolf van rode bessen in de vruchttijd. Ongetwijfeld een verdwaalde (stinsen)plant, foto 28 augustus.

Icarusblauwtje_vr280804
Vrouwtje van het Icarusblauwtje (Polyommatus icarus - Common Blue; female) op 28 augustus langs de Benthuizer Plas.
Icarusblauwtje_vr280804A

Paapjes020904
Paapjes (Saxicola rubetra - Whinchat) in De Wilck op 2 september.