Vogeldagboek©


Sperwer180906N
Adulte vrouw sperwer (Accipiter nisus - Sparrow Hawk; adult) vanmiddag op het schelpeneilandje.
Maandag 18 september 2006 - Sperwervrouw

De afgelopen dagen slechts enkele keren kort op stap kunnen gaan. Vrijdag: Vierheemskinderenweg 1 tapuit, op hoogspanningsmast 59 langs deze weg een slechtvalk, in De Wilck 2 grote zilverreigers. Zaterdag langs de Vierheemskinderenweg 6 gele kwikstaarten, voor de Amaliahut vlogen 2 ijsvogels elkaar luid roepend achterna.

Sperwer180906H
Nog twee foto's van de adulte sperwervrouw (Accipiter nisus - Sparrow Hawk; adult) op de Starrevaart.
Sperwer180906M

Wintertaling180906
Mannen wintertaling (Anas crecca - Common Teal; eclipse) zijn nog niet in prachtkleed maar de mooie kopkleuren beginnen al door te komen. Vanmiddag op de Starrevaart.

Grotezilverreiger180906
Grote zilverreiger (Casmerodius albus - Great Egret) vanmiddag in De Wilck.

Vandaag een wat 'langere' trip. De graszanger in de Leidschendammerhout liet zich goed horen en enkele malen ook zien. Steeds te kort en te ver weg voor een foto. Hier ook nog 1 paapje.

Rond het middaguur sloeg een slechtvalk een prooi op de Starrevaart (waarschijnlijk een goudplevier) en vloog ermee naar zijn vaste stek: Duivenvoorde. Een adulte sperwervrouw ging rusten en poetsen op het schelpeneilandje. Verder o.a. waargenomen: 13 lepelaars, 2 grutto's, 4 krombekstrandlopers en 5 bonte strandlopers. Langs het Zwetslootpad 1 tapuit en in De Wilck en in de Zwetpolder 1 grote zilverreiger.