Vogeldagboek©


Vrijdag 5 augustus 2005 - Hoppen in de Gers (12)

Wittekwikstaart150605B
Niet alleen in ons land zijn witte kwikstaarten (Motacilla alba - White Wagtail) talrijk, ook in (Zuid-)Frankrijk zag je ze overal.

Witterouwbij080605
Witte rouwbijen (Melecta luctuosa - Cuckoo Bee). Het is een 'koekoeksbij' want ze legt haar eieren in nesten van sachembijen.
Witterouwbij06060A

*****
Recent verschenen: Vademecum wilde planten

Witbandzandoog210605A
Witbandzandoogjes (Brintesia circe - Great Banded Grayling) zijn talrijk in warme streken, komt niet meer voor in de Benelux.

Bontzandoogje060605A
Bonte zandoogjes (Pararge aegeria - Speckled Wood) zijn in het zuiden van Frankrijk veel kleurrijker dan in ons land. Deze week had ik er nog een gefotografeerd op Goeree-Overflakkee en daar zat nauwelijks oranje in.

(wordt vervolgd)

*****
Tweedaags Vogelfestival Oostvaardersplassen

In navolging van de al vele jaren bijzonder succesvolle driedaagse British Birdwatching Fair organiseerde Vogelbescherming Nederland, SOVON en Staatsbosbeheer vorig jaar een tweedaags Vogelfestival in de Oostvaardersplassen. Ook dat werd een groot succes.

Dit jaar is het Vogelfestival op 27 en 28 augustus met vele tientallen stands over alles wat met vogels te maken heeft (boeken, kijkers, camera's, kunst, presentatie verenigingen enz.), lezingen, workshops, prijsvragen, wandelen met GPS, excursies door het gebied enz. Wil je meer weten over dit spektakel: klik op onderstaande banner.

Vogelfesival 2005