Vogeldagboek©


Maandag 6 september 2004 - Drukte

Een dichte mist verhinderde een vroeg uitstapje naar de Starrevaart. Pas na 8 uur werd het helderder. Het was vanmorgen voor een maandag erg druk met vogelaars (en studenten biologie) langs de vogelplas. Soms ontmoet je dan eens een verre lezer van Vogeldagboek (inmiddels de 550 e-maillezers gepasseerd), zoals vandaag Tiny uit Best. Altijd leuk!

Ook leuk waren de 4 paapjes die aan de noordkant in de struiken en het riet aan het foerageren waren. Verder o.m. 17 lepelaars (1 geringd), 3 zomertalingen, 1 vrouw bruine kiekendief en 14 zwarte ruiters. In De Wilck 2 tapuiten en in de Zwetpolder 1 grote zilverreiger.

Vanavond aan de westkant van De Wilck ook 4 paapjes. Verder o.m. 2 bruine kiekendieven (een joeg een groep van 14 watersnippen op) en 1 grote zilverreiger.

Paapje060904
Paapje (Saxicola rubetra - Whinchat) langs de Starrevaart.

Groteaardslak060904
Naaktslakken zijn niet de appetijtelijkste dieren, de grote aardslak (Limax maximus - Giant Garden Slug; Great Grey Slug) is heel wat mooier getekend dan de eenvoudige oranje-bruinachtige en algemener voorkomende wegslak. Foto gemaakt langs de plas bij de parkeerplaats.

Waterhoen060904
Op dat plasje was een waterhoen (Gallinula chloropus - Common Moorhen) aan het foerageren, rustige en mooie vogels.