Vogeldagboek©


Woensdag 3 november 2004 - Grauwe dagen

Je kan begin november moeilijk spreken over 'de donkere dagen voor kerst', maar het lijkt er wel op. Mist en bewolkte luchten, je bent dat gauw zat en er wordt geen verbetering voorspeld. Gisteren het Bentwoud van noord naar zuid en van oost en west doorkruist in de hoop dat ik een velduil zou kunnen betrappen, maar verder dan de steeds aanwezige buizerds, torenvalken en sperwer kwam ik niet.

Er was behoorlijke trek van de bekende 'poldervogels' zoals ganzen, aalscholvers, graspiepers, veldleeuweriken, wat kramsvogels en koperwieken. De krenten in de pap van de dag waren 2 grote lijsters. Een geelachtige krent vloog roepend bij de begraafplaats in Benthuizen: een groene specht.

Toen de mist na de middag wat was opgetrokken, vandaag nog een kort poldertochtje gemaakt. Een groep van zestig kolganzen was in De Wilck neergestreken, tussen de inmiddels vele duizenden smienten, honderden meerkoeten en wat wulpen. Uit de zuidoostelijk gelegen Droogmakerij stegen telkens giga-groepen kieviten op, in lange slierten trokken ze, soms gezamenlijk met even grote groepen spreeuwen, langs de mistige horizon.

Zwartekraai031104
Zwarte kraai (Corvus corone - Carrion Crow) vanmiddag in De Wilck.