Vogeldagboek©


Maandag 2 februari 2004 - Natte polders

In de loop van de middag werd het eindelijk droog, er is de afgelopen dagen een boel regen naar beneden gekomen. Overal in de polders stond veel water op wei- en bouwland, met daarop ontelbare meeuwen. Het stormde niet meer, maar de wind was zo hard dat ik de wandeling naar de Starrevaarthut toch maar niet gemaakt heb. Vanaf de Kniplaan was trouwens te zien dat veel vogels hun toevlucht elders hadden gezocht, wel ca. driehonderd wulpen en een ijsvogel die vlak voor de auto over de Kniplaan naar de plas vloog.

In De Wilck 1 grote zilverreiger, 1 grote zaagbek, 1 grote mantelmeeuw, 1 vrouw nonnetje en man slechtvalk op het weiland, beschut achter een boomstronk. In Polder Oud-Groenendijk 5 kleine zwanen (4+1), in de Westbroekpolder 10 (7+3), Rijnenburgerpolder 3 en in de Hazerswoudsche Droogmakerij, op een wat ongebruikelijke plaats langs de Gemeneweg ten noorden van Hazerswoude-Dorp, zaten er 28 (20+8).

* Al eerder had ik meldingen gelezen over zingende zanglijsters, vanmorgen vroeg hoorde ik de eerste twee in Benthuizen.

Ooievaars020204
In de 'Zwetpolder' waren deze ooievaars (Ciconia ciconia - White Stork) vanmiddag aan het foerageren, gezien de geringe afstand ongetwijfeld het overwinterende echtpaar van 't Geertje.
Ooievaar020204