Vogeldagboek©


Maandag 8 juli 2002 - Trekvogels

De seizoenen volgen elkaar snel op. Het broedseizoen is nog maar nauwelijks ten einde, of de voorhoede van de trekvogels is al weer gearriveerd. Op pas gemaaide weilanden en op verzamel- en foerageerplaatsen zoals de Starrevaart en de Wilckplas, zijn kemphanen en zwarte ruiters al aanwezig. Hieronder de aardigste waarnemingen vanmorgen op de Starrevaart en vanavond op de (veel kleinere) Wilckplas.

Starrevaart: o.a. 62 lepelaars, 3 bontbekplevieren, 2 kleine plevieren, 5 zwarte ruiters, 5 man en 1 vrouw rosse stekelstaart, 2 man smient, 1 groenpootruiter, 23 kemphanen, 1 wintertaling, 1 witgat, 3 oeverlopers, 5 man en 1 vrouw rosse stekelstaart en de in Hamble Point met 5 ringen versierde scholekster.

Lepelaars080702
Dicht op elkaar gepakt stonden vanmorgen 62 lepelaars (Platalea leucorodia) op de Starrevaart te rusten, krachten op te doen voor hun trektocht naar het zuiden.

Wilckplas: o.a. 3 Temmincks strandlopers, 4 zwarte ruiters, 9 kleine plevieren (waaronder ten minste 2 juveniele),1 witgatje en 11 kemphanen.

Geoordefuut080702
Deze jonge geoorde fuut (Podiceps nigricollis, juv) was vanmorgen met beide ouders op de Starrevaart te zien.