Vogelgids voor beginners

Vogelgids_voor_beginners

Auteur
Inge Duijsens

Foto’s
Inge Duijsens

Uitgave
Edicola Publishers 2022
160 pagina’s, 17 x 22 cm
ISBN 978 94 9320 185 9
Voorintekening (t/m 30 september 2022) € 22,95
Vanaf 1 oktober € 22,95 + verzendkosten
HIER BESTELLEN

Vogelgids voor beginners

Ontdek de 50 mooiste vogels van de lage landen

Vogelfotografe Inge Duijsens, bekend o.m. van haar foto’s in Vogeldagboek en van haar fraaie jaaragenda’s, heeft nu ook de pen opgepakt en een boek samengesteld met vijftig bekende vogelsoorten. ‘Makkelijke’ soorten, speciaal afgestemd op beginnende vogelkijkers.

De titel is ‘vogelgids’, maar dat is misleidend. Het is vooral een kijkboek met prachtige foto’s en persoonlijke ervaringen die ze met die vogels heeft opgedaan. Uit haar verhalen blijkt hoe verbaasd en verwonderd Inge, die zelf relatief kort met vogelen bezig is, telkens weer is bij het zien van alle pracht en kleur en gedrag van vogels.

Uit de teksten is op te maken dat ze veel tijd en energie gestoken heeft in die persoonlijke belevenissen. Zoals: “Wij hebben een groep van zestien eksters in onze tuin. Ze domineren vaak de andere vogels, vooral wanneer er voer is. Toen ik mijn vogelhutje met kleine vijver net had aangelegd kwam een eksterouder met drie jongen langs. Ze wilde dat de jongen in de vijver gingen badderen. Ze duwde ze min of meer de vijver in. Het was zo’n grappig gezicht, de bange jonge vogels die niet goed wisten wat ze moesten doen.”

Bij de soortbesprekingen staan korte toelichtingen over de vogels, waar ze voorkomen, wat ze eten, formaat e.d. Desondanks is Vogelgids voor beginners geen determinatieboek. Het is Inges getuigenis van haar liefde voor vogels met vaak beeldschone foto’s en persoonlijke anekdotes. Leuk om te kijken en te lezen, niet alleen voor beginners!

AdG, 16 september 2022