Inge’s Vogels van Europa

Inges_Vogels_van_Europa

Foto’s en tekst
Inge Duijsens

Uitgave
Edicola Publishing 2020
148 pagina’s, 18 x 23 cm, ringband, leeslint
ISBN 978 94 93160 66 8
€ 12,50 + verzending € 3,99
of gratis afhalen in Zoetermeer
KLIK HIER voor inkijkexemplaar en bestellen

Inge’s Vogels van Europa

agenda 2021

De tijd dat in Vogeldagboek nieuwe kalenders en agenda’s e.d. werden gerecenseerd, is allang voorbij. Er verschenen op een gegeven moment zoveel datumwijzers van uitgeverijen en grote natuurorganisaties, met de natuur als onderwerp, dat bespreking ervan te tijdrovend werd.

Dit jaar maak ik een uitzondering voor Inge’s Vogels van Europa. Niet alleen omdat er in de kalender zulke prachtige vogelfoto’s staan (en enkele zoogdieren), maar omdat Inge Duijsens en ik jarenlang nauw hebben samengewerkt door foto’s van haar in Vogeldagboek te publiceren. We zijn daar om diverse (praktische) redenen mee gestopt, Inge is intussen beroepsfotograaf geworden en we zijn nog steeds goed bevriend. Voldoende redenen om dit ‘jaardagboek’ in het zonnetje te zetten.

De nadruk in de kalender ligt, begrijpelijk, op de foto’s, 86 stuks, met heel korte teksten. De foto’s zijn groot, beslaan de gehele pagina naast de pagina’s met een weekindeling.

Een flink aantal foto’s is van dichtbij gemaakt, want Inge werkt graag vanuit schuilhutten of fotohutten in binnen- en buitenland waar vogels afkomen op het drink -en badwater (vaak met aangelegde vijvers) en het voedsel. Bij ‘geprepareerde’ hutten, die deels zijn ingegraven, kunnen de badderende en de etende vogels op ooghoogte worden gefotografeerd. Uiteraard zijn ook veel foto’s in de vrije natuur genomen, zoals de reuzenzwartkopmeeuw in Roemenië en de omkijkende velduil in Zevenhuizen.

Kortom, wie van vogels houdt en een jaar lang wil genieten van fraaie foto’s, zal zeker niet teleurgesteld zijn in deze kalender!

AdG, 21 augustus 2020