Minigids Roofvogels van Nederland en België

Minigids_Roofvogels_Nederland_België

Samenstelling
Jip Louwe Kooijmans

Illustraties
Elwin van der Kolk

Uitgave
KNNV Uitgeverij 2020
10,5 x 21 cm, 16 pagina’s
uitvouwbaar, geplastificeerd
ISBN 978 90 5011 712 8
€ 6,95

Minigids Roofvogels van Nederland en België

Roofvogels herkennen | vliegbeelden | kenmerken

De vraag bij zoekkaarten is altijd: heb je er in het veld wat aan? Het zijn immers heel beperkte gidsjes met meestal alleen afbeeldingen en korte aanwijzingen. Bedreven vogelaars weten dit allemaal wel en zijn voor twijfelgevallen aangewezen op uitgebreide boeken.

Maar voor beginnende en minder ervaren vogelliefhebbers is het nuttig om deze minigids van roofvogels in de binnenzak te hebben. Roofvogels zijn nu eenmaal lastig te herkennen; dat blijkt o.m. ook uit de vele vragen van lezers die ik erover krijg.

Op de stevige, geplastificeerde, uitvouwbare kaart staan alle negentien in Nederland en België voorkomende vogels afgebeeld. De illustraties zijn erg duidelijk. Afgebeeld zijn de vogels in hun verschillende verenkleden (adult, mannetje, vrouwtje, jeugdkleed), de afmetingen worden vermeld en bij elke roofvogel staan aanwijzingen waar je op moet letten. Handig!

AdG, 11 februari 2020