Groot weetjesboek over kampioenen in de dierenwereld

Groot_weetjesboek_dierenwereld

Auteur
Erell Guéguen

Illustraties
Charlotte Ameling, Robert Barborini, Ninie
en Deborah Pinto

Uitgave
Van Halewyck 2018
94 pagina’s, 20 x 25 cm, harde omslag
ISBN 978 94 613 1848 0
€ 14,95

Leeftijd
vanaf 6 jaar

Oorspronkelijke titel
Les records des animeaux 2014

Groot weetjesboek over kampioenen in de dierenwereld

Zoals de titel al zegt: een boek boordevol weetjes over vooral exotische dieren. Geen boek om in de nabije natuur ontdekkingen te doen over dieren die je dagelijks ziet. Wel een boek om mee te nemen naar een dierentuin of safaripark.

Er zijn vier hoofdthema’s: wereldkampioenen, kampioenen in details, Olympische spelen voor dieren en kampioenen in het overleven. Elk thema is onderverdeeld in hoofdstukken over twee pagina’s.

In die hoofdstukken komen individuele dieren aan bod, maar ook verschijnselen als verstoppen, bouwen enz. Bij elk hoofdstuk wordt in een apart kader een vraag gesteld en het antwoord daarop gegeven. Bijvoorbeeld: Wie bijt het hardst?

Het thema sluit af met een hoofdstuk ‘Speel je mee?’ Een soort toets of de weetjes van het hoofdthema zijn blijven hangen. Dat geeft het boek een beetje schools karakter, maar persoonlijk stoorde me dat niet. Wat is er tegen om kennis op te doen? Kennis die in dit boek leidt tot verwondering over allerlei verschijnselen in het dierenrijk.

De teksten bij de tekeningen zijn kort en heel goed te begrijpen. De illustraties zijn duidelijk en ondersteunen de tekst. Vier illustratoren hebben meegewerkt aan dit boek en dat zie je terug in de verschillende stijlen van de tekeningen. Een boek om te cadeau te doen voor een verjaardag of Sinterklaas.

5 oktober 2018, Ko Katsman