Insecten uitvergroot

Insecten_uitvergroot

Auteur
Matthias Helb

Foto’s
Heiko Bellmann e.a.

Uitgave
Fontaine Uitgevers
, 2017
110 pagina’s, 13,55 x 19,5 cm
ISBN 978 90 5956 745 0
€ 13,95

Oorspronkelijke titel
Helb, Insekten – Überlebens gross
Franckh-Kosmos Verlag 2016

Insecten uitvergroot
100 insecten in huis en tuin

Goede algemene insectengidsen zijn schaars. Ik bezit wel enkele boeken met uitgebreide overzichten van de meest voorkomende insectensoorten, maar die zijn niet actueel meer.

Graag zou ik eens een Nederlandstalig insectenboek zien verschijnen met een overvloedig overzicht van onze insecten, zonder soorten als vlinders en libellen waarover wel uitstekende uitgaven bestaan. Er zijn nog meer uitnemende gedetailleerde insectengidsen, zoals de prachtige serie Entomologische Tabellen.

Het boekje Insecten uitvergroot is veel te beperkt om aan mijn verzoek te voldoen. In de categorie ‘handig boekje rondom huis’ volstaat het. De foto’s zijn goed, van elk insect is er op ware grootte (vergeleken met een euromunt) een silhouet in zwart-wit, de beschrijvingen en de weetjes zijn voldoende.

Honderd insecten.. terwijl er circa een miljoen op onze aarde zijn gerubriceerd en er nog miljoenen op determinatie wachten! Maar ja, om insectenkenner te worden moet je ergens beginnen, en je eigen tuin is daarvoor heel geschikt.

AdG, 31 mei 2017