Zeg kleine ooievaar wat vlieg jij ver

Zeg_kleine_ooievaarSchrijver
Sabine Wisman

Illustraties
Vera de Backker

Uitgave
KNNV Uitgeverij 2013
28 pag’s, 24,5 x 24,5 cm, harde omslag
ISBN 978 90 5011 460 8
€ 14,95

Bestelling ook mogelijk via STORK
Deel van opbrengst komt dan ten goede aan de Stichting Ooievaars

Zeg kleine ooievaar wat vlieg jij verHoe breng je kinderen in de leeftijd vanaf zo’n vier jaar liefde voor de natuur bij? Door ze aansprekende verhalen te vertellen; verhalen die ze leuk vinden en onthouden. ‘Zeg kleine ooievaar’ voldoet daaraan helemaal.

Dit boekje gaat over de lange reis die jonge ooievaars moeten ondernemen vanuit Nederland helemaal naar West-Afrika. De hoofdpersonen zijn broer en zus ooievaar Pim en Puck. Na hun avontuur volgen nog vier pagina’s met wetenswaardigheden over de ooievaars, keurig afgestemd op het jonge lezerspubliek.

Kinderen van deze leeftijd moeten nog worden voorgelezen. Zij genieten van de leuke tekeningen in het boek, terwijl hun pa of ma of opa of oma voorleest. En zijn die niet beschikbaar of te lui? Geen nood: bij het boekje zit een CD, waarop het verhaal uit het boek wordt voorgelezen.

En op die CD staat verder een meezingliedje over de ooievaar, waarvan de tekst is geschreven door niemand minder dan Ivo de Wijs. Daarna volgen alle meezingliedjes van de eerdere delen van ‘Zeg kleine…’, waarvan de kleine ooievaar het negende deel is.

Dit prentenboek is een initiatief van de Stichting Ooievaars Research & Knowhow (STORK). Deze stichting houdt zich bezig met onderzoek aan en het het verbreiden van kennis over de ooievaars.

Ronald Klingers, 16 oktober 2013