Geïllustreerde Vogel Encyclopedie

Geïllustreerde Vogel Encyclopedie

Ruim 700 vogels uit de hele wereld.

Hun leefwijze, gedrag, leefgebied, uiterlijke kenmerken, nestbouw, balts- en broedgewoonten

 

Schrijvers

Vladimír Bejcek en Karel Štastný

Foto’s

Diverse fotografen

Vertaling

Andrea Brands

Uitgave

Rebo Productions, Lisse

4e druk 2003, 288 pagina’s

ISBN 90 366 1308 6

Prijs

€ 9,95

Geillustreerde Vogel Encyclopedie BESPREKING

Op onze aardbol komen zo’n negenduizend vogelsoorten voor, slechts enkele honderden zijn in ons land te zien. Tal van vogelaars gaan dan ook naar vogelrijke buitenlanden om volop van die enorm prachtige verscheidenheid te genieten.

Ook zijn er tal van boeken over vogels uit vele streken. Boeken die een continent of de hele wereld bestrijken, bieden meestal niet meer dan een indruk, anders worden het onhandelbare dikke pillen.

In de Geïllustreerde Vogel Encyclopedie, een uit die aantrekkelijk geprijsde serie Rebo-encyclopedieIeuml;n, staan zo’n zevenhonderd kleurenfoto’s van vogels uit de hele wereld, met in elk geval afbeeldingen van alle families. Van alle afgebeelde vogels zijn ook korte beschrijvingen opgenomen over voorkomen, nestelgewoontes en voedsel.

SAMENVATTING

De Geïlustreerde Vogel Encyclopedie, met zo’n zevenhonderd foto’s, geeft een aardig beeld van de vogelfamilies over de hele wereld. Het boek staat vol informatie over de gebieden waarin de vogels voorkomen en over hun broed- en eetgewoontes.

29 december 2003