Vogeldagboek©


Zaterdag 3 juni 2006 - Een uivertje minder

Gisteren en vandaag kort op stap geweest. Vrijdag op de Starrevaart 8 lepelaars en 1 heilige ibis, in de Leidschendammerhout 3 kleine plevieren en 4 kluten. Bij de Amaliahut lieten koekoek en 2 spotvogels zich horen, in tegenstelling tot donderdag zag ik tijdens het voederen nog maar 1 ooievaarskuiken.

Ooievaars020606
Nog maar een ooievaarsjong in het nest langs het Spookverlaat. Moeder (Ciconia ciconia - White Stork) kijkt trots naar haar kind.

Opnieuw was er een derde ooievaar in de buurt. Eerst schermde de moeder haar nest met de vleugels af, kennelijk om te verhinderen dat die vogel op het nest zou landen. Daarna kwam pa ooievaar ook op het nest staan. Hij steeg later op om met die derde ooievaar op grote hoogte rondjes te draaien. Een kind uit een vorig broedsel?

Grutto030606
Grutto (Limosa limosa - Black-tailed Godwit) vanmiddag in De Wilck.

Kokmeeuwen020606
Foto vrijdag: op het schelpeneiland in de Starrevaart krioelt het werkelijk van jonge kokmeeuwen (Larus ridibundus - Black-headed Gull).

Vanmiddag nog even wezen kijken en inderdaad: 1 jonge vogel, die in groei was achtergebleven, is niet meer te zien. Ook geen koekoek, wel een spotvogel. In de buurt 2 boomvalken.

Bij diverse boerderijen langs de Burmadeweg en het Spookverlaat hoorde ik gisteren en vandaag geweergeknal: ongetwijfeld wordt op kraaiachtigen geschoten.

Gewoneschorpioenvlieg020606
Gewone schorpioenvliegen (Panorpa communis - Scorpion Fly) zie je op het ogenblik overal.