Vogeldagboek©


Woensdag 2 november 2005 - Oude foto's in nieuwe maand

Even dreigde het vanmiddag droog te worden. Nadat ik echter in de Geerpolder zo'n 120 kolganzen had geteld, ging het weer regenen. Daarom aan het begin van deze nieuwe maand, een aantal foto's die ik de vorige maand heb gemaakt.

Kleinemantelmeeuw271005A
Kleine mantelmeeuw (Larus fuscus - Lesser Black-backed Gull; 1cy) 1e kalenderjaar, Brouwersdam 27 oktober.

Kanoet271005C
Juist op het moment dat ik deze kanoet (Calidris canutus - Red Knot) fotografeerde, schudde de vogel met zijn kop. Het lijkt wel een boortol! Brouwersdam 27 oktober.

Kuifeend311005
Je moet niet denken dat eenden slapen als ze met hun kop in de veren ronddobberen. Doorlopend gaat er een oogje open om de omgeving in de gaten te houden, zoals bij dit vrouwtje kuifeend (Aythya fuligula - Tufted Duck; female), Starrevaart 31 oktober.

Langs de oostka van de Starrevaart zit al maanden een groep jonge fazanten. Ik heb er al eerder foto's van gepubliceerd. Het is leuk de ontwikkeling te volgen van deze vogels (intussen nog maar 4....) en te zien hoe hun verenkleed zich ontwikkelt.

Fazant311005
Deze jonge fazantenhaan (Phasianus colchicus - Pheasant; young male) krijgt steeds meer het verenpak van een volwassen haan. Foto 31 oktober.