Vogeldagboek©


Gaai080305
Gaai (Garrulus glandarius - Eurasian Jay) gisteren in het Westerpark.
Woensdag 9 maart 2005 - Huishoudelijke mededelingen

Vanmorgen kort op stap geweest. Eerst even naar het Noord-Aa waar ik wilde gaan wandelen, het regende echter flink en toen maar doorgereden. Op de Starrevaart o.a. 76 grutto's (meer dan de helft IJslandse), 2 bonte strandlopers en 1 zwarte ruiter. Nu de vorst nagenoeg weg is, zijn er weer meer scholeksters maar nog slechts een tiental pijlstaarten. In de Drooggemaakte Grote Polder Stompwijk 7 (5 adult en 2 juveniele) kleine zwanen en in de Grote Polder Zoeterwoude-Dorp 13 (10+3).

*****
Op Vogeldagboek van gisteren over verstoringen heb ik heel wat reacties gekregen. Onder meer over het feit dat de politie niet altijd langs wil komen als je iets onoorbaars meldt. In dat geval: de Algemene Inspectiedienst reageert meestal wel, zo is mijn ervaring. Een inspecteur zei me eens: Ïk heb liever dat u me drie keer te veel dan een keer te weinig belt". De AID Groendesk is bereikbaar via 030-6692640 en het e-mailadres is aid-groendesk@minlnv.nl En probeer foto's van de wandaden/wandaders te maken.

*****
Als je een krappe e-mailbox hebt en met vakantie gaat, kan ik in die periode toezending van Vogeldagboek stopzetten. Stuur me een e-mail met "Vakantie van ... tot ... " en dan zorg ik dat vanaf de eerste vakantiedag geen Vogeldagboek meer binnenrolt en dat direct na de vakantie de toezending wordt hervat.

*****
Het aantal e-maillezers van Vogeldagboek blijft stijgen. Op 12 november meldde ik dat Vogeldagboek naar bijna zeshonderd adressen werd verstuurd, vandaag stond de teller op 806. Het aantal dagelijkse bezoekers op de website schommelt op het ogenblik rond de driehonderd. Hoe meer ziel hoe meer vreugd!

Kauw060305
Deze kauw (Corvus monedula - Western Jackdaw) kan nog genieten van de laatste pinda's, binnenkort is de winterbijvoedering in mijn tuin afgelopen (foto 6 maart).

*****
Zojuist verschenen: Veldgids bloeiende planten; Alle bekende soorten