De kracht van wandelen

De-kracht-van-wandelen

Auteur
Wim Huijser

Uitgave
Lantaarn Publishers 2019
160 pagina’s, 15 x 20,5 cm
ISBN 978 94 6354 103 9
€ 8,99

De kracht van wandelen
Shinrin-yoku
Ontstressen in de natuur

In 2017 schreef Wim Huijser een serie columns en blogs voor wandelkrant TeVoet en tweewekelijkse blogs voor Wandelnet.nl. Deze en andere korte beschouwingen zijn gebundeld in ‘De kracht van wandelen’. Samen met een flink aantal wandelcitaten uit boeken, liedjes en gedichten dienen ze als inspiratie om mee op pad te gaan.

Huijser wisselt zijn bijna filosofische beschouwingen over de kracht van wandelen in de natuur af met praktische wandelweetjes. Het is een licht verteerbaar boekje, waarin de 42 korte verhalen worden afgewisseld met paginagroot in beeld gebrachte, korte citaten in een bijzondere vormgeving, en met sfeervolle wandel-, landschaps- en natuurfoto’s.

‘De kracht van wandelen’ is echt een boekje van deze tijd, waarin alles gehaast is en velen op zoek zijn naar zingeving en innerlijke rust. Begrippen als mindfulness, stiltewandelingen en shinrin-yoku komen daarbij aan de orde. Dit laatste is een Japanse wandelmeditatiemethode, waarbij je door speciaal aangewezen, therapeutische bossen wandelt en je jezelf tijdens die wandeling toelegt op het intens waarnemen van wat je ziet, ruikt, voelt, hoort of proeft.

Zoals veel lezers van Vogeldagboek weten, is het nergens beter toeven dan in de natuur om tot rust te komen. Huijser wil dat we dat wandelend doen, omdat de geestelijke en lichamelijke gezondheid daarmee extra wordt bevorderd.

Ronald Klingers, 23 april 2019