Natuurfotopassie

Natuurfotopassie

Hoofdredacteur
Jan Vermeer

Uitgave
Vermeer Publishing
100 pagina’s, 22,5 x 29 cm
Verschijnt 6x per jaar
Los nummer € 7,95, jaarabonnement € 45

Natuurfotopassie

Natuurfotografen zijn vaak mensen met een passie. Zo ook Jan Vermeer, een bekende beroepsfotograaf die bekroonde foto’s en fotoboeken op zijn naam heeft staan. Een half jaar geleden zette hij een gedurfde stap: een speciaal voor het sterk groeiende aantal amateur-natuurfotografen een blad uitgeven!

Zijn drijfveer was niet alleen commercieel maar vooral idealistisch: het belangrijkste voor hem is om te laten zien hoe mooi de wereld is, en dat we op dat moois erg zuinig moeten zijn. Prachtige foto’s dus, in combinatie met talrijke tips van hem en andere fotografen over hoe je de beste foto’s kan maken. Over camera’s, objectieven, camera-instellingen (bij elke foto worden de zgn. exif-gegevens vermeld) en verder over alles wat met natuurfotografie te maken heeft.

In het nummer februari/maart 2013 staan bijvoorbeeld tutorials over vogelfotografie vanuit vaste schuilhutten in kansrijke natuurgebieden (die je tegenwoordig per dag kan huren, zelfs met kacheltje…) en over een safari in Afrika.

Eén van de tips van fotograaf Mike Muizebelt: zeker als je partner erbij is, leg nu en dan je camera even opzij! Waar heb ik dat meer gehoord? Ook een vaste rubriek natuur en kunst – die ik helaas in Vogeldagboek heb moeten stopzetten omdat het mij te veel tijd vergde – draagt toe aan de beleving van de natuur.

Het magazine is uitstekend verzorgd. Ik ben benieuwd of Jan met zijn redactie dit niveau met originele reportages en rubrieken kan volhouden. De eerste nummers zijn veelbelovend, bestel maar eens een proefnummer!

AdG, 20 februari 2013